>new year 2011

Posted on January 1, 2011

0


>
salam..new chapter begin…
selamat tahun baru..hope this coming new year..giving a new dream to mama..sbnrnye tahun baru ni bukan amalan yg baik tuk kita sambut..the most important tahun baru yg patut kita sambut tuh maal hijrah..baru berkat tahun2 kita..but just only a few of muslim yg memahami konsep nih..so today mehla kite bercerita sedikit..

sebnrnye mama bukan la wanita yg very perfectionist towards my life(huhu ayat hihi takpe belasah lm2 akan terbiasa)..i never force myself to be the top student..to be excellent in everything i do..i never dream that..penat la jadi camtuh..i’m always wonder how others yg excellent tuh cope with their life..sometimes i see them 24 hr and very hardworking people..huhu..mengeluh juga tgk dorang yg camtuh..bukan sbb ape..sbb tolong penatkan tuk mereka..hehe..dlm hidup ni..u dont have to be the one yg paling top..paling kaya..no..dont do that..just be among the best then nikmati ketenangan dlm hidup..

hmm..berbalik pada citer mama tadi(haha..siyes sungguh)..yeah i think i already told u that now mama still studying in year 5 medicine..being a student is the most sweetest memory in my life..tak payah pikir pasal bnda lain..hahaha..time ni mama dah nak final..tinggal 1 year more to go..kawan2 mama yg lain..sume dah keje..sume pun dah ade calon..and dah nak kawen..and ade juga yg dah beranak pinak..but not me..hehe..not yet la my dear..too much i have to think.. i do sometimes terpikir la tapi jodoh tuh pada tuhan kan sayang..dont woryy..i guess..my dear daughter will experience the same feel like i did when u grown up..but mama suggest to all my beloved daughter..please..please..dont couple during ur study years..please my love..as future mom..yg masih belum ade calon..yg masih belum bersedia nak kahwin..(yeke aku nih? hahah betul la cuma takde calon jer)..ni la satu2nye sbb why i’m afraid to get married..amanah allah..all of u are mama’s amanah sayang..lahirkan kamu sume..besarkan kamu smue..yeah nice to see..but once broken..have to pay..takut nak biarkan kamu sume terdedah pada mcm2 anasir dunia..yeap this time..my time…everything still can be controlled..but i never know what will happen in the next 10 years..tak tau malaysia ni dlm keadaan camner..now pun syang..hanya allah jer tau..nasib baik mama di lahirkan dalam keadaan suasana yg islamik..belajar ttg islam..then terus belajar dalam suasana yg islam..sekurang2nya mama still know how to differentiate between yin and yang..hehe..yeah..senang cakap sayang..tuk nak buat..try..hehee..

ok back to the story..it takes a whole day to post this entry,at last still dont have any topics to wrote it..sbb yela tgh masih kosong idea..so hari ni topic die bebas..owh lupa sbnrnye hari ni meronda pusing2 ke dunia cyber..mama menghayati karya2 org..huh..menarik..boleh kata compared to mine..hahah..worst i guess..but this blog is not meant for anybody..just tuk my loves one bila korang dah besar nnt..hihi kalu ade yg tersinggah tu..minta maaf awal2..sebab coretan ni hanyala perjalanan hidup seorang gadis yg masih sedang menuntut ilmu..yg ingin mencoretkan sedikit kenangan buat my sweet cutiey bila dorang dah besar nnt..hahah(advanced tak aku?) biarkan..

aku mengharapkan 2010 hanyala tinggal sbgai satu kenangan dan pengajaran buat uku..walaupun dah delete segalanya post 2010..ttp mengharapkan ia hanya tinggal sebagai nota lama..yg baik akan aku bawa bersama sebagai petunjuk..yg buruk menjadi pedoman utk hati dan jiwa yg sentiasa lemah..

2011 semoga tahun ni menjadi satu tahun permulaan kebahagiaan..moga tahun ni lebih mengajar aku utk bersabar dan lebih menghayati setiap detik yg allah beri sebagai pengajaran dan hikmah..

Advertisements
Posted in: free to write