>Share sejarah penulis..

Posted on January 2, 2011

3


>Salam..

Sebelum malam melabuhkan tirai…and sebelum esok dtg menjelma..rasa nak share beberapa perkara..sebab bila esok dah dtg,laptop mmg buka tapi nak berblog nih..lambat skit..otak cramp..so mlm nih kita hilangkan segala apa yg terisi dlm minda ni..supaya esok tak terbawa2..hihi..

just bahasakan diri aku jela ekk..rasa janggal lak..nak guna mama..(baru tau yer mama) hehe..rasanyer dulu masih ingat kenapa aku mula tulis blog nih..panjang ceritanyer..pendek kan cerita yer..ehmm sbb dlm blog nih takder sape tahu kita..sumenye kita leh fake kan rite..skang tak la..nnt last aku bgtau sape diri aku..tapi lama2 bila aku berkecimpung dlm dunia blog ni..1st aku tulis blog 2008..then aku ttp blog..buka 2010..then aku delete all the entry sbb rasanye 2011 have to look new and kene tukar la..nak berubah menjadi org baru..

thats why aku buka balik blog nih..blog ni aku syg sbnrnye..mcm ape lak plak kan..tapi btul la..sume org syg blog masing2 ape..so 2 malam sblm 2011 tbe2 terkeluar satu idea.sumenyer start bile aku tgh edit2 gambar baby yg aku amek kat ward..kat mane2 la..aku mmg pengemar bayi..huhu..bukan atas sbb naluri or ape2..tapi ntahla..antara ciptaan makhluk yg paling unik atas muka bumi ni adalah bayi..aku rasa..tapi tak tahu la org lain..so bile tgh edit2 tuh..tbe2 terpikir..camner yer agaknyer nasib masa depan generasi akan dtg..plg aku risau of course la anak2 aku..advanced ekk aku..takla..korang tak pernah ke terpikir ape akan jadi,sape yg akan bela nasib dorang..mmg kita didik mereka..tapi kerisauan aku bertambah2 bila aku terkenang time aku posting perbidanan..bukan aku nak mengaibkan..tapi utk peringtan kita semua..as a muslim..kita kene berdakwah antara kita..sape lagi nak ingtkan antara kita kalu bukan kita..jgn antara kita hanya simpan sifat dengki antara kita..owh balik pada posting tuh..hmm time tuh aku kene smbut at least 15 delieveries..mean kene smbut baby 15 orang..the sad thing is..2 out of 15 tuh adalah unmarried woman..the worst thing is that..malay..sedih..umur muda dari aku..sedih yg teramat2 aku time tuh..mmg mengalir juga lak air mata wanita aku nih bila takder sape azankan anak dia..so aku nih baik panggilkan one of collegue..suh dia azankan anak dia..aku tak nak generasi aku nauzubillah ade yg camtuh..sbb tuh blog ni aku tuju khas tuk anak2 aku..supaya dorang sedar..dorang dpt iktibar dari setiap apa yg aku lalui..i mean pengalaman aku sebagai seorang student..anak gadis..juga seorang daie..i can say that..tapi hanya sekadar nasihat la..takdela kuar hadis2..aku mmg tahu..tapi tak mmpu kot..byk lagi kelemahan aku..biar yg lebih arif amek part tuh..hihi..

people can say anything..aku mmg sensitif..hehe..mengaku..huhu..tapi biarlahkan..
ape lagi ekk..owh nak citer pasal sape aku..huhu..perlu ke? haha..aku mmg pemalu..sebelum nih pun aku tak pernah tulis nama aku..nama naulofah tuh adalah nama samaran jer..hehe..bunga dalam bahasa arab..huhu..takyah la tau nama penuh aku..tapi org selalu panggil aku rin..dulu aku pernah dpt offer konon nak gi obersea la..tapi nak wat caner..ayah kaya dok malaysia buat medic..kalu tak aku dah bahagia duk traveling kat new zealand..hhuhu..tapi tula segalanya allah ttpkan..so aku tak pernah menyesal..mmg medic mmg susah..kalu budak2 tanya aku..kak..medic best tak..aku ngan jujurnya jwab..tidak adik..kalu rasa nak bahagia..gi buat cikgu..huhu..tu nasihat aku tuk yg permpuan..tapi kalu mmg minat giler..akak tak halang..malah mengalakkan..kerana medic lack of passionate people tuh yg dpt aku simpulkan sepanjang 5 tahun bergelar student medic..huhu..bukan ngutuk tapi jrg jumpa..selalu kene paksa la..sbb rasa glamor la..last2 jd cam aku..pasrah..haha..tapi aku mmg passionate la..serius la..gelak lak..haa..calon2 walid..sile dengar..huhu..cam ape jer..takla.aku mmg sgt suka perubatan..sbb aku lebih tahu islam kerana perubatan..camner..no komen la…hehe..

aduuhhh..panjang nye..sbnrnye nak wat pendek jer..tapi aku tak mau sape2 yg bace blog nih salah paham aku..sbb blog nih bukan aku and bakal anak2 and walid aku jer baca tapi maybe strangers kan..so aku harap dorang tak salah paham…i.allah pasni aku akan buat amal skit kat dlm blog nih..iaitu mengajar budak medic..basic thing jela,yang selalu budak medic cam aku lambat nak paham..hehe..bnd yg susah2 tuh kene tanya prof la dik..hehe…

kering sgt tulisan nih kan..terlalu serius..hehe..takpe nnt aku hiaskan die and curahkan die ngan air..huhu..ape aku merepek..tak hope anyone who read my blog..please dont misinterpret me..cause i’m still a single young gurl..yg masih cute..haha..cute ke? takla tapi aku suka bnda yg cute..cam baby sbb tuh blog ni dipenuhi ngan pic baby..blog nih hnyala tmpat aku menghabiskan masa aku yg terlalu bayak nih..hehe..yeke byak rin??? huhu.. okla got to go..see u next time..

tuk my baby..sory yer mama terlupa jap kat kamu..hehe..

Advertisements
Posted in: free to write