>Mama ufah ni last2 ok..ssshhh

Posted on January 8, 2011

0


>
Assalamualaikum..

Tengah2 hari ni sebenarnye activity paling best ialah tido..tido jer keje..hehe..nak di ikutkan mata ni memang mengantuk tapi tak leh nak lelap..ehmm nape ekk lately ni asyik cakap pasal tido..tak cukup tido ke mama ufah nih..hihi..

so bila dah takde keje mama ufah pun berjalanla..wasting time omputih kate..hehe..tengah2 jalan tibe2 terbaca la satu artikel..hmm..takyah la sebut artikel ape..tak mau pun komen ape yang dia cakap..sebab dia cakap tu memang ade kebenaran..tapi hmm cara die convey message tu agak kasarla..

sensitive sgt ke aku? hmm tak taula..tapi sebagai manusia..hish bukan nak tunjuk pandai..mama ufah ni pun baru setaun jagung dalam dunia maya ni..sat gi kene kondem lak ngan orang..bukan ape..kita manusia kene ada cara la nak menasihatkan orang..even dalam tulisan..soft skills tuh penting..

mama ufah cakap and nasihat ni memang especially untuk ufahla juga sape2 la yang membaca..tak salah kita nasihatkan orang..benda baik sangat.. tapi biarlah dengan cara yang lembut..agaknye mama ufah dah selalu kat hospital lihat cara orang kot..

kalau saya seorang pesakit..saya mahu doktor yang merawat saya menasihati saya dengan lembut..itula rintihan pesakit yang kerap sgt mama ufah dengar..

iyer manusia makin hari makin hilang sifat kelembutan tula yang mama ufah dapat lihat..hmm sangat sedih bila pikir..

tak kira kat mane2 reality or fantasy we have to be polite..mama nape mama selalu nasihat siyes2..hihi..

sory la babe..terlalu siyes lak..tak sbnrnye agak terkilan terbaca satu blog nih..bgus dia menasihatkan orang..tapi rasanye ayat sarcastic is not effective in this era la..people are hunger with love..the more u show love…the more u can get..itu berdasarkan apa yg mama ufah observe..hihi..skema sungguh 2-3 hari ni kan..huhu..nape mama ufah..mama demam ekkk??

hehe..ni last la..tak mau dah cakap ape2..mama ssshhh..ok baik…hehe..jom tido sat..kiter berehat ufah..

Advertisements
Posted in: free to write