>Baik-baik sayangku..hanya satu pintaku..

Posted on January 10, 2011

0


>
Assalamualaikum..

waahh..hari ni sebenarnye mama ufah sgt busy..tapi sajer biarkan..malas nak layan..tadi pas round..dok2 jap..time lunch kitorang kuar makan jauh dari tempat biasa kami makan..

mungkin dia mengerti hati mama ufah yang lately ni sgtla fragile..huhu..so ubat die makan..orang kata medical student keje die adalah makan..haha..btul k? maybe btul la..sebab time makan ni kami akan bercerita tanpa henti..segalanya akan terkeluar..

so tadi time makan..mulala sesi hati ke hati dari seorang teman ke temannye..hmm bila mama ufah and aunty yana(another watak yang bakal menjadi sebutan dlm blog ni)berborak..memang lupala segalanya..mama ufah memang sayang sgtla kat aunty yana nih..hehe..walaupun kadang2 die nih sama cam mama ufah cepat terasa..kite as a kawan kene pandai kan..amek hati..and lembutkan hati sesama kite..

ehhh ape mama ufah mengarut ni..owh sebenarnye nak citer tentang usia..tengah syok2 makan tadi..ala2 korea gitu..haha..kat seoul garden..mama ufah gi korea tuk lunch tadi..tibe2 ntah camner mama ufah terpikir..owh aku dah nak masuk 24 tahun..waaa…camnila perbualannye tadi lebih kurang..

mama ufah : na kiter dah tua la..24 tahun..
aunty yana: ehh tak lagi la..mana ade tua..blum2 (dgn nada denial)hahaha..

kami mmg sama2 gelak2..padahal aku lagi 9bln nak 24 tahun..die lagi 17 hari nak 24 tahun..tapi tahap denial kami sgt tinggi..hahaha..

tbe2 aunty yana citer la kat mama ufah..die kate ade sorang kawan ngeluh kat die..

s: bila nak kawen nih..umo dah 24 taun..calon takder lagi..nnt lambtnye dpt anak..

begitula keluhan sorang dari kwan kami..hehe..

memang dah terlalu ramai yang mengadu pada mama ufah tentang benda ni..aduhh..camner mama ufah nak wat..mama ufah bukan miss love..aduhh..poning den..

yang dah kawen sibuk ngeluh tak nak dapat anak lambat2..yang belum kawen sibuk ngeluh camner nak kawen..takder calon..

waduhhh..sian kat dorang ni kan..aikkk mama ufah tak ngeluh ke? hehe..mama ufah malas nak ngeluh sbb ngeluh pun bukan walid terus turun dari kayangan kan kan??? hehe

bila usia makin meningkat ni..inila topik paling hangat..nak2 lagi..bile memang tengah solo..then takder calon..hehe..pastu tiap2 hari dapat kad jemputan kawan kawen…makin sedih la kawan tuh kan..hehe..

meh la mama ufah nak nasihat skit buat sape2 yang masih solo and masih belum bertemu jodoh..mama coretkan sedikit buat kamu..sebagai penenang jiwa..hehe..ok ufah meh sini..ufah dok cini dengar yer syg..hehe dah lama tak bermadah nih..

teman..
perjalanan kita masih terlalu jauh,
jauh untuk kita mengeluh mengapa aku,
bukan mereka..

teman..
jangan sekali goyang dengan kata-kata dunia,
kerana kau belum pasti percaturan di atas sana..

mengapa engkau bersedih teman,
senyumlah selebar-lebarnya..
biarkan mereka..
sudah itu suratan mereka..dan ini adalah suratan kita..
menemui imam kita diakhir perjalanan yang memang aku sendiri
akui iya terlalu jauh..

memang teman..aku juga mengerti perasaan sepi dan sunyi itu..
namun percayalah teman..
DIA mahu memilih yang terbaik untukmu..
DIA sudah tahu siapa untukmu..
cuma teman..
dia mahu melihat kesabaranmu

teman,
DIA mahu memberi engkau masa yang lebih
dengan keluargamu..
sebagai anak perempuan..
selangkah kita keluar memegang tangan imammu..
rumah itu bukan lagi rumahmu..
syurga itu bukan lagi di kaki ibu..
tapi di kaki imammu..

teman,
usahla kau khuatir
siapakah imammu..
tapi khuatirla dengan imanmu..
aku juga lemah teman..
selalu tewas dengan bisikan dunia..

oleh itu
teman,
sediakan hatimu untuk imammu..
sucikan hatimu untuk imammu..
bersihkan jiwamu untuk imammu..
tingkatkan akhlakmu untuk imammu..

kerana itula yang paling terbaik dan akan menenangkan jiwamu..

jika engkau menyediakan segalanya khas untuk imamu..
pasti DIA memberi yang terbaik untukkmu..

teman,
diakhir solatmu..
titiskan airmata kasih buat DIA
kerana..
air mata kasih buat DIA
akan dibalas dengan kekasih yang mencintai DIA

teman,
jika engkau sunyi..
bisikan didada dan dihatimu..
imammu sedang menunggumu..
cuma dia memerlukan masa untuk mencarimu..
dia perlukan kelengkapan untuk menjadi imammu..
bersabarlah teman
jika matahari sanggup menunggu bulan kekasihnya untuk bersatu di hari qiamat..
mengapa tidak kita manusia
menunggu imam kita di syurga nanti..

okla girls..dont wory..he will definitely come to u..cume masa..so sekarang ni persiapkan diri..cantikkan diri..supaya baru imam korang sayang kat korang bila jumpa nanti..hahah..apela mama ufah merepek ni mama..mama ufah sajer la..buat teman2ku..walau tak kenal pun..percayalah..janji tuhan pasti akan DIA tunaikan..

hehe..malu mama ufah dok2 bermadah abis malam ni..ok malam ni malam last..pasni mama ufah akan busy..so many assignment to be hand..CWU+SEMINAR+many more tgh menunggu beratur jeling2 kat mama ufah ni..

ok mama ufah tuju lagu ni kat walid..mana ntah hilang walid mama ufah ehh??hehehe..=P

Advertisements
Posted in: free to write