>Walking alone..

Posted on January 17, 2011

2


>

Assalamualaikum..

1stly nak minta maafla tajuk tak sama sangat dengan entry sebab..hehe..right now i’m feel like to walk alone..nak menghirup angin2 dan menikmati pemandangan indah di dunia fantasy mama ufah..hehe..

Ok actually..

Today was a very bad day la ufah..mama ufah bangun pagi2 tadi..dapat berita yang agak mengeramkan hati jiwa dan raga..ehmm as usual..malas nak pikir mama ufah buat tak tahu message tuh then bertekad..i’m off for a week..malas dan malas..ape nak jadi..jadila..

dah lama sangat mama ufah tak meletup..cam gunung berapi..hai manusia sabar jela…sabar mama ufah..sabar itu separuh dari iman..

ok enuf for this..so this week ufah..dont bother anyone else..kita hidup dalam dunia kita..dah lama mama ufah tak buat perangai camni..kite bagi muka..orang suka2 hati ngan kita kan..tula manusia..never appreciate others..

lately nih ade jer benda yang sangat menyakitkan hati mama ufah..tapi mama ufah jenis orang yang malas untuk berkata2 dengan banyak..so mama ufah buat tak tahu..sabar je..tapi yela orang kan..mama ufah bila diam..memang diam..bila baik..memang baik..tapi bila mama ufah jahat..lebih jahat dari hitler..haha..ishh2..dahla biarkan..

tak mau pikir banyak2..kita teruskan hari ini dengan apa yang patut..meh nak kuarkan satu statement…wonder what type of person yang suka berblogging???

kadang2 wonder about something..adakah orang yang suka berblogging ni adalah orang yang pendiam..pemalu..marah tak marah depan2 tapi depan dunia..haha..wonder and wonder..sebab mama ufah memang suka baca orang time menjenguk dan membaca blog orang..hehe..psychic reading orang kata..haha..kerana dengan menulis serba sedikit we know what type of person and their personality..hehe..mcm mana mama ufah tahu??hehe..mama ufah selalu baca buku..selalu tengok orang..then ditambah dengan pernah bergaul dengan orang yang ade sakit mental..now i know more how to know people..

sebab bukan senang nak menulis nih..tak sume orang suka menulis…lagi2 nak expose to the world..hehe..the reason why mama ufah stop blogging 2 years back..then later realize..blogging is not only ur fantasy diary..but can be a planner and banyak lagi..

disebabkan pagi tadi dah geram ngan dunia realiti..mama ufah pun berjalan sorang2 kat dunia fantasy mama ufah ni..bestla dunia fantasy nih..macam2 orang mama ufah dapat tengok..hehe..cam alice in the wonderland lak..haha..

haha..siyesly..when u know people..then u know how to deal with people yang haih..semakin lama semakin tak tahula..kajian ada mengatakan…people hide their weakness by showing their weakness..hehe..faham ke??literature english lama2..hehe..

maksudnye..tak reti nak menerangkannye..tapi analogi nya..mereka akan tutup kelemahan tuh dengan menujukkan something tapi sebenarnye itulah kelemahan mereka..hahaha..berbelit2 dah..hehe..nak bagi anology takut ade yang terasa..ehmm tak jumpa lagi ape yang sesuai..mama ufah tak nak meguriskan hati sape2..haha..korang pahamkan la..kalu nak tahu gak analogy die bgtau mama ufah..nnt mama ufah email..hehe..

hah..ape nak cakap ntah..oo..jauh sungguh kiter menyimpang yer..berbalik pada apa type personality orang yang suka berblogging nih..

ehmm mama ufah rasala kan..orang yang suka berblog nih jenis orang yang pendiam..yang pemalu..tapi sebenarnye sangat banyak cakap..sekali kiter provoke die berpuluh2 berjuta2 die balas..betul ke???itu yang mama rasa..mungkin di dunia reality mereka rasa tak best untuk meluahkan pada manusia..tapi di dunia fantasy kiter ni mereka bebas untuk bersuara..btul kah blogger sekalian??hehe.. no mama ufah just wonder..ada la juga yang bukan..and memang jenis extrovert orang kata..pada mama ufah..orang suka berblogging nih..orang yang introvert..

sebab kalu korang tak caya kan..cube tanya..nape la kiter ni nak penat2 tulis dalam blog nih..kalu ada yang baca okla..kalu takde yang baca..hehe..tapi tetap tekun menulis..ehmm hehe..korang tak rasa ke nak tahu???hehe..nanti next entry mama ufah explain further..mama ufah nak sambung jalan2..hehe..

okla for today..mama ufah harap jgnla ade bnda yang menaikkan blood pressure mama ufah lagi..

owh lupa lately ni mama ufah tengok nape sume orang citer pasal cinta yer??tengah musim cinta yer???hehe.. next post la mama ufah citer lak pasal benda ni yer..citer pasal benda leh jadi hikayat 1001 malam..haha..

Advertisements
Posted in: free to write