>Want to PLAY THE GAME???

Posted on January 20, 2011

2


>
Salamm..

dah malam..tapi masih tak mampu nak lelapkan mata..so before tido ni update la jap..

topik ape..hmm mama ufah memang jenis tak reti nak buat entry yang hot2..hihi..takut terbakar lak buku cerita naulofah ni..tapi mama ufah pernah cakapkan..mama ufah perasan skang nih tengah musim cinta..orang sekeliling mama ufah sume tengah dilamun cinta..baik dunia realiti or dunia fantasy mama ufah..huhu..mama ufah perasan kalu bab ni cepat jer orang nak baca..cube bagi tazkirah..haha..

topik nih memang terlalu hangat bagi insan2 yang orang kata tengah darah manis nih..hihi..study ada kata..the high peak fertility rate in woman is in 24 years old..but in man 25 years old..thats why..time ni sume orang akan bercakap pasal benda ni time2 nih..

ramai gak tanya ngan mama ufah..u dah ada orang..dengan bangga dan takder perasaan mama ufah akan jawab..nope..hihi…selalunya soklan tuh takkan stop sampai situ..dorang akan tanya lak..tak nak cari..and mama ufah akan jawab..entah…nape malu ke kalu awak masih single..umo dah meningkat tapi takder sape2..pelik ke??
yela memangla..tapi takdela alien sangat aku ni..dari ada dan mendekatkan diri pada zina..

konsep orang dulu dan sekarang mmg berbeza..dan yang pastinyer..mama ufah orang kata agak kuno la kalu bab2 ni..hihi..

satu lagi kenapa mama ufah buka topik ni sebab nak sentuh pasal satu isu yang berkenaan ngan tajuk entry mama ufah..PLAY THE GAME..ni sebenarnye khas tuk gurls jer..takleh pada boys..tapi disebabkan mama ufah ni tak mau bias towards gender..so mama ufah ubah la skit gaya persembahan topik ni yer..

hmm..petang tadi mama ufah ade tengok satu citer kat astro ni..hehe tajuk die PLAY THE GAME..cerita yang sangat menarik..hihi..nape menarik sebab die ajar gurls tuk be more careful with the guy yang always play..hihi..klaka pun ade gak citer..

tapi tips die memang tip top..haha..sebab die suh kita gurls ni when man play with us..we have to do the same things and play the game with them..yeah..either u win or they win..but from this game u will know la sape yang ikhlas and jujur betul2 nak kat u..so kalu u lose pun memang kalah yang ada hikmah la..aduhh terlayan lak jap..sebab tgh dgr lagu yang hihi melayan jiwa..ok sambung2..mama ufah kene wat gak last entry nih sebab nnt pasni mama ufah akan sibukk..and takkan online..so agak susah tuk nak update..

hihi..pasti kaum walid yang baca membara jer..hihi..ala rilex la..sebenarnye mama ufah tengok..dalam relationship ni..takder sape2 yang jadi mangsa..i mean sape yang lebih kesian and teraniaya..sebab takder beza pun kaum hawa and kaum adam..nape mama ufah cakap camtuh sebab..at last korang kene tengok attitude gak kan..yela kalu mama ufah nak cakap kaum walid nih jahat..tak sume yang jahat ade jer perempuan yang main tiga..nak kata perempuan nih jahat lak..tak sume yang camtuh..ada tuh mama ufah tengok sangat baik..leh kata perfect la..so ape yang dapat simpulkan sebenarnye terletak atas hati budi orang..

hihi mama ufah kene jaga hati kaum walid nih sat gi dorang hantar pesawat boeing 787 hantar bom kat mama ufah..pengsan..huhu..so kene la puji skit..sebelum hihi bercakap benda yang hakikat..

mama ufah takde niat nak cakap benda yang tak baik kat sini..sebab entry ni just suka2..mengenangkan ramai sahabat2 mama ufah akan menghabiskan zaman single dorang tak lama lagi..

so about PLAY THE GAME tuh..sebenarnye mama ufah nak cakap..nak tuju khas buat kaum hawa yang selalu teraniaya dan takut untuk bercinta..janganla camtuh..korang boleh nak bercinta balik..tapi dgn SYARAT..THIS TIME KENE LEBIH BERHATI-HATI..caranye..play the game..camner??hehe..kalu mama ufah bongkar rahsia ni..habisla kaum walid tahu senjata kita..haha..takpe pada sape2 yang nak khidmat khas dari mama ufah..sila email ngan mama ufah..mama ufah sudi share tips..hihi..aku ni cam dah bukan budak belajo medic..dah cam belajo kunseling cinta lak..haha..abaikan..kiter kene jadi versatile..hehe..walaupun mama ufah tak pernah try lagi..tapi mama ufah rasa tips ni memang hot..haha…

with this game..korang akan lebih terselamat and dengan kata lain..lebih terjamin keikhlasan mereka..hihi..tapi at last sebenarnye dlm hubungan nih..tak kira la persahabatan ke..couple ke ape2 la..hanya dengan pengalaman jer..dapat bantu korang kenal sape yang ikhlas and tak ikhlas ngan kita..hihi..ni hanyalah pengalaman mama ufah yang takderlah berpengalaman sangat ni..

kenapa mama ufah cakap pasal ikhlas sebab bila orang tuh ikhlas..dia takkan aniaya kita tul tak???bila tak aniaya kita so takder kes cerai or anak luar nikah nih bertambah2..sbb mama ufah nak reduce workload orang JAKIM,doctors and wifey yang nak kene uruskan hal2 bnda yang menyedihkan umat nih..

so nak try main game nih? hihi..mengajar orang sungguh..hihi..

nape mama ufah sangat concern and nak sangat sume orang sedar tentang hubungan dan this kind of topic sebab statistic JAKIM kata..dalam satu hari..ada 30 kes cerai..so bayangkan 30hari..ade 90o kes..then satu tahun???korang congakla..dan mama ufah sangat kasihan tentang kes buang bayi and anak luar nikah yang semakin lama semakin..menyedihkan mama ufah..

okla mama ufah takleh nak tulis dah.sebab hihi..ngantukk..mama ufah tido dulu..
ufah..mama tido dulu..nites and sweet dream sayang..walid..nite…

Advertisements
Posted in: free to write