>Permintaan ayahanda ditunaikan—karipap sihat mama ufah

Posted on January 21, 2011

2


>
Salamm..

nite sume..this weekend mama ufah spend all the time at putrajaya..my lovely house..mama ufah tak mampu tahan duduk kat hostell..4 weeks menahan sabar di hostel..akhirnya mendidih juga tak tahan nak balik..

hehe..kononnya nak study balik umah nih..bawak buku berlambak..berat beg dok kendong ari tu naik erl..hihi..tula sape suh takut nak naik keta..dah ade lesen..tapi penakut punya pasal..ni la akibatnye..kene gunakan all 4 limbs..nak balik..hihi..hmm takpe mama ufah akan kuatkan semangat baca journal and guideline..waaa exam nak dekat dah..tapi mama ufah main2 lagi…

balik umah ni cam balik syurga..hihi..hyperbola..kalu kat syurga tak tahula kan..mesti lagi best..haii..boleh ke mama ufah dapat syurga kat akhirat nnt??
takder kaitan sungguh..hihi..

oo mama ufah sebenarnye nak citer petang tadi…dari semalam ayahanda..ufah grandpa..asking me tuk buat tea time..tau ape die minta..hihi..karipap sihat..hihi..karipap nih nak buat die bercinta..sebab mama ufah tak suka bila nak goreng die..punya la susah..nape susah..sebab die sgt besar dan senang pecah..


ni la inti die..hihi..sangat sihat..sebelum bubuh mayoniss..


ni yang dah bubuh mayoniss..


kulit karipap..part ni memang mama ufah paling tak suka..


sebelum di lipat menjadi karipap..


sebelum goreng..aduhh karipap ni punya pasal..abihh tadi tercelup jari kat minyak..sebab nak goreng karipap nih..memang kene ade semangat yang kuat..kalu tak memang rasa nak makan mentah2 jer..hihi..sebab die sangat senang nak pecah dan bocor..


sedih sungguh tadi tercelup jari kat dalam minyak..huuu..turun saham nanti nak sarung cincin ngan walid..hihi


ni la hasilnye..hehe..sebab yang duduk dapurnyer sorang kan..tak terkejar nak membuat dan mengorengnyer..sebab karipap ni kene instant goreng lepas buat die..takleh goreng cam kita goreng karipap biasa..hihi..


meh2 jemput rasa..nak tempah???hihi..tunggula mama ufah pencen lagi 35tahun ekk..hihi..takpe nnt ade occasion yang besar2 mama ufah buat benda ni bagi korang rasa..karipap sihat…

Advertisements
Posted in: free to write