>Cup of coffee

Posted on January 30, 2011

0


>
Salamm..

selamat petang sume..ari ni KL hujan dan sejuk..teringat cam dah kat oversea jer…dari pagi sampai skang still rain..

rain..rain..

cold..cold..

tengah2 hujan ni…orang kata memang melayan perasaan..huhu..dengan secawan coffee..dok depan laptop and books..really nice scene..hihi..

soryla malam tadi mama ufah agak tak berapa nak bagus..kadang2 bile pikir manusia nih hanya nak gunakan kesempatan atas kebaikan kita..

sedih sangat..bile die rasa dia nak datang and nak kan kita supaya dia berjaya..dia datang..then bile die rasa kita ni dah takde ape2 purpose terhadap die..then die pergi..

camtuh ke manusia yang menjalinkan persahabatan..

bila tengah2 hujan ni..duduk tepi tingkap tengok hujan turun..

rasa seronok sangat..

hilang segala rasa sedih perasaan yang rasa dipergunakan tu..huhu..

i’m just wondering why people they cant feel anything when they hurt someone..takpela
bagi mama ufah..orang buat jahat pada kita…kita doakan supaya kita diberi kekuatan iman yang lebih lagi untuk masa hadapan..

orang kata bukan ke orang yang teraniaya itu doa die makbul..

so kita doala yang baik2 untuk diri kita..

hihi..ufah ni..mana boleh kiter doakan yang buruk untuk orang..dia pasti akan terima ufah dari tuhan..kita tak berhak menghukum..

teringat pesan nenek mama ufah..die kata..kita memang leh berjaya kalu kita gunakan kesedihan seseorang untuk kebahagiaan kita..tapi percayalah..kebahagiaan itu bukan selamanya…

mama ufah memang percaya..orang kata mama ufah ni memang banyak daulat..hahaha..yeke?? ntahla..no comment..tapi kalu kita betul..memang tuhan tolong kita..

nape mood mama ufah lately nih sedih..hahaha..

memang sedih pun..kalu leh jerit and nangis puas2 nih..memang best..

nothing to say act..but mama ufah just wonder n keep asking myself..ape yang mama ufah dah buat before this..just want to muhasabah diri…so that aftr this i will smile again..

i’m just say i’m sorry if i’m hurting someone..maybe tak sengaja dari percakapan..yela kita manusia yang tak pernah sedar kan kiter buat silap..sorry..

yela kadang2 kite rasa kiter dah buat baik ngan orang..tapi orang tetap pandang kite buruk..so just bare in mind..

nothing in this world can satisfy us..coz dunia nih sifatnyer adalah sementara dan tak pernah puas..

hehe..jangan la takut kalau mama ufah tengah sedih..mama ufah..hanya sedikit terkilan jer..

besala tuh..korang tak pernah terasa ke??? hihi..korang tak citer pada orang..

huhu..

mama ufah citer kat korang sebab korang takkan jumpa mama ufah pun..yela macam mane nak jumpa..so takderla malu sangat..

name pun alam maya..mana nak jumper..hihi..betul tak???

hehe..

mama ufah doa..setiap saat..manusia dalam dunia akan berubah menjadi orang yang baik..so mama ufah takkan jumpa orang jahat2 dah..hihi..

teruk sangat jer bunyi yer mama ufah..huhu..takla..mama ufah sangat terkilan sebab..die kawan yang agak baik..bile die buat camtuh..hmmm…double frustating…kite percaya die lebih kan..tapi die buat camtuh..rasa..hmm am i not worth to be treat kindly…

kawan laki ke pempuan..haha..soalan yang bagus..takkan mama ufah nak cakap..itu rahsia kerajaan atas kursila..hahaha..

heyy..dont pikir banyak sangat ok..die bukan calon walid or ape2 ok..just kawan..

sebab korang ni bile kata mama ufah frust je..korang kata ngan frust sebab cinta..haha..

mama ufah tak bercinta..n mama ufah tak tahu ape itu cinta and ape rasa cinta itu..

best ke???cam gule2 aiskrim ekk..hihi..

nantila kalu mama dah jatuh cinta ngan walid..mama ufah bgtau ek..hihi..tapi lambat lagi la korang..not now..korang suh la walid turun dari kayangan bawa kude putih hulur tangan pada mama ufah..hahaha..berangan gilerr..

haha apela daku merepek di petang hari yang indah ni..

ok..count..1..2..3..4..5..6..7..8..9..10…

mama ufah dah senyum..kita jadi orang baru yang lupa ape berlaku semalam OK!!!

OK everyone..SMIIILLEEE…

Advertisements
Posted in: free to write