>Camner nak ade 3 bijik mercedez and 1 kondo mewah??

Posted on January 31, 2011

2


>



Salamm..

selamat petang sume..petang ni mama ufah asyik terpikir satu benda nih..and die sangat menganggu pikiran sungguh…

so dengan hormatnyer..mama ufah turun padang mengupdate lagi sekali…

niat tak nak sentuh lansung laptop ni dalam tempoh 3-4 hari ni tak kesampaian la..
aduhhh..huhu..boleh tak nak anta laptop ni balik putarajaya..

hehe..beiyer je mama ufah nih..ala korang..yang penting study kene lekat dalam otak lama2..bukan study just tuk exam..hmm..memang penatla camtuh..huhu..

ok benda yang sentiasa menganggu pikiran mama ufah skang ni ialah..camner nak jadi kaya ekk..mama ufah selalu pikir ape mama ufah perlu buat tuk tambah duit..skang adala simpanan..tapi mama ufah kalu leh nak simpanan tu jadi bukit..camner???

kawen ngan anak raja???? hmmm no no..takder maknernye..mimpi lehla..hihi..

berniaga???hmmm mama ufah ni..kalu berniaga silap ari bulan ape yang nak jual tuh yang mama ufah borong masuk locker sendiri..hehe..takleh2..

simpan duit dari JPA..hmm memang ade simpan..tapi cam tgh tamakla..hehe

ape ekkk????

sebab after mama ufah grad..banyak sangat benda mama ufah nak buat..

antaranyer ialah gi haji..kalu lepas abis HO..hmmm jawabnyer..tak tau la bile lagi kan..

macam2 nak buat..tapi hehe..seganla bgtau korang..

then yang last sekali mama ufah nak ade duit yang banyak supaya mama ufah tak rasa lokek nak sedekah kat orang..bukanla kiter mengejar kekayaan…tapi korang rasa leh ke kiter hidup tanpa duit zaman skang ni???

tapi korang kene make sure kan nak duit banyak mesti masuk banyak kuar skit ok!!

mama ufah pernah dengar najib nak buat malaysia ni negara kos hidup tinggi..aduyaii..sianla anak2 generasi cucu cicit mama ufah..kalu betul itu yang berlaku..memang la kiter dapat gaji tinggi..tapi kalu nak beli kuih pun nanti sampai 2 hengget seketui..camner????

sebab tuh mama ufah sangat la pantang bile nampak anak mude yang suke buang mase isap dadah sume..dan menyusahkan mak ayah..pikirlah..dadah tu boleh buat korang jadi gila tau..mama ufah pernah ade patient yang memang terus gila..orang kampung kater gila isim..ape ntah..maksudnye..gile selamanye..nape jadi camtuh..sebab hanya sebab hidu gam and amek dadah..

sian mama ufah tengok..awak mude..tapi kerana dadah..awak jadi camtuh..masalah tak selesai dengan benda tuh..makin bertambah dikkk..

pada mama ufah..nak jadikan negara malaysia nih kos hidup tinggi boleh tapi jadikan negara ni zero dari penagih dadah and jadikan malaysia ni rakyat2 die orang yang ade attitude yang sgt tinggi..

kat mcd..kiter kemas sendiri sisa makanan kiter..

kat toilet takder pencemaran..

boleh ke?????

kalu boleh..mama ufah tabikk tinggi langit..

berbalik pada camner nak kaya???

mama ufah dah nak dekat 24 years old..but nothing yang ader ngan mama ufah..my life never start yet..camner???even orang kater masih blum terlambat..tapi..tula..orang lain sume dah ade kerjaya and hidup masing2..mama ufah masih menuntut disini..

dulu kalu mama ufah dok ireland..surela mama ufah bawa balik 3 bijik mercedes..hahah..

nasib ku disini malaysia..so kenela keje kuat kat sni..takpela..itulah suratan kita..sebab allah lebih tahukan..

hehe..takpe..pasni kite further ok..kiter main snow..haha..

hihi..tu memang cite2 mama ufah..korang doakan la mama ufah..supaya nanti leh mama ufah bawa cenderahati tuk korang..hehe..

hmm..okla..dah terluah segalanyer..so anyone have suggestion for me tuk buat ape nak tambah income??? tapi yang sesuai tuk student medic cam mama ufah nih…hehe..

ade cadangan????

Advertisements
Posted in: free to write