>tsunami di sabah??

Posted on March 11, 2011

0


>
Salam..

Malam sume..mama ufah skang tgh kat tgh bandar kota kinabalu…So hari ni mama ufah berjalan sekitar bandar kota kniabalu..survey2 bandar mereka..ape yang ada..

cadangnyer petang ni nak tengok sunset…hmmmm…but unlucky for me…

dapat call…

tsunami nak sampai sabah!!!! hmm sebab dilaporkan tsunami kat tokyo, jepun antara yang terbesar pernah berlaku selepas acheh iaiti 8.9 sc..besar korang…kelajuan die 800km/hr..

so adala mulut2 yang mengatakan sabah pun maybe akan kene gak…hmmm

what???

yeke??

huhu…tgh kami duk lepak2..tengok2 pantai tanjung aru yang leh la cntik..tapi agak kotor sedikit..

tibe2 dapat call dari satelite semenanjung suh lari balik umah…(hehe mu beloved mum la)kiter kene la ikut kan kan??anak yang solehah..hahha..

balik jela..melepas nak tengok sunset…makan seafood kat seafood stall…sigh*

takpela ade hikmah agaknyer…huhuhu…bertenang yer sume..

dari sabah melaporkan..mama ufah dah gi surf and gi tanya dah kat bahagian kaji cuaca..dorang kata…bahagiansabah tak kene tsunami..

hanya kene tempias die saja…jgnla menakutkan sume org sabah…huhu…

sabah dan labuan hanya menerima amaran untuk stay away from beach start from 6pm-12midnite…

tapi ada dlm 20 countries yang dpt warning issue for tsunami antaranya jiran terdekat kiter filipina and indonesia…maybe akan ade la kot omabak yang luar besa..ye kot..itu bayangan mama ufah yang buta tentang geology nih…

hmm sabah tak termasuk ok…dont woryyy…

jap jer…bersabarla sume yer..sok la kiter gi pantai..

waaa…leh citer kat cucu cicit nih…mama ufah berpengalaman merasai gelabah org kata nak ade tsunami menyerang…

hmmm sabo jela mama ufah…

takpela…so dengan rasminya malam ni kiter berlapar atas katil..sambil tengok series chuck ok??

hehe..ufah malam ni kiter tido awal ok..walid balik lambat…hahahaha..berangan yer mama ufah..

ok stop..korang tingkatkan la amal yer..mana tahu…kalu ini petanda DIA pada kita suh kiter bertaubat sebelum terlambat..

hmmm mama ufah sedih…kerana masih belum sempat sempurna menjadi wanita solehah dan mukmin yang diredhai…

hanya pada DIA aku berserah dengan segalanya…

selamat berjaya sume…errkkk..ape kaitan???

tak pasal2 mama ufah belajar ape itu tide gage…apa itu DART..hehehe…inilah hikmah allah pada mama ufah…leh taula skit ape die kan tsunami tuh..kalu tak tahu tsunami kene hempas dok omabk besar…tu jela…heheheh…alhamdullilah…tahu juga ilmu tuhan yang seluas lautan itu…

Advertisements
Posted in: free to write