>DIA tahu untuk mama ufah…

Posted on March 14, 2011

2


>
Salam

Selamat malam sume..mama ufah minta maaf kerana tak dapat nak update weekend ari tuh..sebab hanya allah tahu…ape yang berlaku..

part citer tuh kiter biarkan yer..mama ufah citer masa akan datang…

ni nak citer pasal en3 yang sebelum nih..ramai juga ye yang mengomen..ingatkan takderla orang yang nak membaca..rupanya ade…thanx pada yang sudi komen and baca en3 mama ufah..

hmmm…isu kawen awal…memang dah trend skang..

kawen awal semuda 18 tahun…hmm confirm la duit ma&pa kan…mana ade duit lagi time tuh..

hmm mama ufah no komen bab2 nih..but mama ufah opinion is ape yang perlu di utamakan…utamakan dulu…

kalu nafsu dah tahan sgt..bersabarlah..berpuasala..tuhan tu melihat kan..

jangan menyebut kenapa die ade jodoh awal..kenapa dia ade teman…kenapa die kawen awal…

kamu tahu ape perancangan tuhan untuk kamu???belum bukan..kita hamba lemah…so nape bertanya benda camtuh..

bersyukur…

tuhan bagi peluang kamu merasa hidup dekat dengan keluarga…

kalu perempuan ingat senang???kalu kamu dah kawen..sume atas suami….terlalu banyak perngorbanan..

sebab tuh ade hadis kata tapi mama ufah tak pasti sahih ke tak orang yang dah berkahwin ni bila bersembahyang pahalanya 40x ganda yang belum berkahwin…

pada yang masih belaja…abiskan segalanya…bantu keluarga kamu dulu..

ingat kawen nih bukan cam waktuh couple tau..

time couple orang kata kentut jadi wangi…

tapi nanti dah kawen..sume pun busuk…

tapi bila perkahwinan itu di susuli dengan niat kerana allah dan memang untuk mendekatkan diri padaNYA…

InsyaALLAh..pasti DIA tolong..

so bersabar yer semua…hehe..

mama ufah just saje2 post en3 tuh sebab menarik tapi mama ufah tak pernah menyesal kawen lambat…

sebab mama ufah tahu…

allah pasti tahu yang terbaik untuk mama ufah…

so korang pun bersabar ye!!!

Advertisements
Posted in: free to write