>Ku biar dirimu terbang mencari indah pelangi…

Posted on March 25, 2011

0


>
Salam..

Selamat pagi dan salam ceria…pagi ni keadaan di sabah agak mendung…so mood die pun cam mendung jugala…hehe…

mood nak tido..tapi kerana banyak sangat keje nak buat antaranya mama ufah kene cari mengenai fiqh awlawiyat..hmmm susahnye homework mama ufah yang ustaz bagi pada mama ufah…takde yang senang jer…dahla dalam bahasa arab nak translate gi jadi english…aduh…berputar otak nih..

heh..apa mama ufah nak cakap sebenarnya kali ni nyer post ialah..

“membiarkan ia terbang jika ia datang kembali padamu..memang ia milik kamu..jika bukan…pasti ada hikmah untuk segalanya..”

hheheh…nape mama ufah buat tajuk nih..sebab word nih banyak meaning and leh aplly pada banyak situasi..

korang jangan la pikir benda yang jiwang jer..walaupun mama ufah tahu ayat nih memang ada kaitan dengan benda jiwang..tapi mama ufah maksudkan pada semua situasi..

heheh…nak di jadikan citer..baru2 nih mama ufah dapat satu pengajaran..hehe…

biarkan dia terbang bebas…jika ia kembali..kembali hinggap padamu…memang ia milikmu..

itula pengajaran yang mama ufah dapat…so kali nih…mama ufah akan terbang…dan terbang..
biarkan ia juga terbang dan terbang…

hehe cam superman lak kan terbang2..hahah..

kalu destinasinya sama pasti ia akan bertemu..

betul tak???

hahaha..

kadang2 bukan niat kita untuk tidak membebaskan ia pergi…kerana jauh sudut di hati kita..pasti kita mahu yang terbaik untuknya..tapi orang kata…seperti beluncas..jangan di bantu ia keluar dari kepompongnya..kerana khuatir dia disakiti dan akhirnya kita tidak dapat menikmati kecantikkannya…so biarkan dia berusaha sendiri untuk keluar dari kepompongnya sendiri..

akan ku biarkanmu terbang bebas mencari sang pelangi mencari sang warna…mudah2 mudahan bila kau sudah melihat cantiknya sang pelangi dan sang warna kau rindu untuk kembali ke bumi menikmati indahnya sang alam dan mentari…

ku biar dirimu mencari indah sang pelangi,namun dalam senyap hati ini tetap berdoa moga kau kembali dan rindu untuk kembali menikmati indah di bumi
Advertisements
Posted in: love