>continue : EN.FIX IT DAN HOME IMPROVEMENT KOMITEE

Posted on April 18, 2011

3


>


Salam and selamat petang sume..

nak continue chapter 2 semalam..

ok untuk hawa dan wanita semua..kadang2 kita lupa yang epmikiran lelaki ni agak berbeza dari kita..

dalam buku John Gray ni..die pesan kat kite( for woman) : GIVE UP GIVING ADVICE TO MAN

hmm possible tak?

mama ufah rasa possible if we try to learn man’s heart and what they are thinking when we are giving advice to our lovely man..

hmm kadang2 tanpa kite sedar kalu kita tak tahu and tak kenal lumrah dan nature lelaki ni..memang kita akan lukakan hati die tanpa kita sedar..

yang mana..yup..mama ufah selalu buat..hahah..nway after this mama ufah akan improve..hehe..

ok for example dalam buku ni bagi contoh :

Tom and Mary (mama ufah just guna nama dalam buku ni jela..sebab tak reti nak pikir nama melayu die) pergi majlis kenduri kawen..

so seperti biasa tom akan drive..selepas 20-30 minutes rupa2nye mereka dah sesat..and mary ni pi gatal mulut…heheh..die pi suh tom ni call la sape2 kawan die minta bantuan..

dan tidak semena2 tom ni merajuk dan senyap beribu bahasa sampaila ke majlis kawen tu dan sepanjang hari die tak bercakap dengan mary..

mary yang buntu ni pun tak tahu kenapa tibe2 tom die dan merajuk dengan die..she had no idea n blurr what happening…

huhuuhu..

see what happen??

dari point of view MARY die rasa die suruh call minta bantuan sebab die kasihan pada tom dan sebab die sayang n rasa care pada tom..

BUT

dari point of TOM…die rasa mary tengah rendahkan die..cakap die tak berupaya nak bawak si mary pergi ke majlis kawen tuh..

hmmm guys..see..lain kan cara wanita dan lelaki berfikir..kita pikir lain..die pkir lain..

hmmm tapi itula lumrah kehidupan..yang allah cipta kita ni berbeza tapi masih saling memerlukan antara satu sama lain..

bak kata pepatah John Gray

————————————————————————-
generally speaking,when a woman offers unsolicited advice or
tries to help a man she has no idea of how critical and unloving she may sound to him
————————————————————————-

his feeling are like this : when she cant trust me on little things how can she trust me to do a bigger things

mungkin kita rasa lelaki ni sangat la sensitive tentang benda remeh camni..

tapi sebenarnye kat planet mars

men pride themselves on bieng experts,especially when it comes to fixing mechanical thins,getting places or sloving problems

these are the times when he needs her loving of acceptance the most and not her advice or critism

hmm sebab tula kita selalu gaduh bile lelaki ada masalah..sebab kita selalu kononnye nak care pasal die..nasihat die..orang kata konon nak bagi tender loving care..ehehe..

tapi korang kene ingat tak sume benda kita kene diamkan ajer..kadang2 lelaki ni cam budak2..minta kasih sayang juga..


so bile lelaki kata I NEED YOU..THERE YOU GO GIRLS..OTHERWISE NO!!..let him be..because when he loves you..he will talk to you about his problem..

SIMPLE KAN???

selamat mencuba..heheh..

Advertisements
Posted in: free to write